راهنمای خرید موتور برق

موتور برق چیست؟

موتور برق در عملکرد شبیه به دیزل ژنراتور ها می باشند ولی در ابعاد کوچکتر, بر همین اساس کارخانه های تولید کننده ژنراتور و دیزل برای سهولت کار مشتری این وسیله را تولید کرده اند و بر همین اساس شروع به تولید موتور برق کرده اند. به طور کلی موتور برق دستگاهی می باشد که انرژی مکانیکی و یا شیمیایی را طی یک فرآیند کوتاه به الکتریسته تبدیل کند.

تامین کننده انرژی الکتریکی و سیستم محرک در ژنراتور ها معمولا الکتروموتور ها, محور های لنگ, توربین ها و سایر منابع می باشد. در ژنراتور ها امکان دارد از مواد شیمیایی و یا سایر مواد برای ایجاد احتراق و به عنوان استفاده کرد تا در نهایت  برق تولید شود.

موتور های برق خودشان الکتریسیته را تولید نمی کنند بلکه با بهره گیری از یک منبع خارجی, الکترون های موجود را وادار به حرکت میکند و به وسیله مدار الکتریکی این الکتریسیته به وجود آمده برق تولید می شود. در ادامه مقاله راهنمای خرید موتور برق با ما همراه باشید.

راهنمای خرید موتور برق

 

داشتن یک موتور برق یا ژنراتور اگر دسترسی برق برای شما بسیار ضروری است، از اهمیت بالایی برخوردار است. سازمان ها و شرکت ها نیاز مبرمی به برق دارند و قطعی برق ممکن است کار آن ها را با مشکل روبه رو سازد. البته برق در همه جا کاربرد دارد ولی مسئله این جا است که در نبود برق شما به چه میزان از آن احتیاج دارید؟

انتخاب درست یک موتور برق مستلزم داشتن آگاهی نسبت به نوع نیاز افراد و سازمان ها است. به عبارتی شما در انتخاب یک موتور برق باید نیاز خود را مشخص کنید تا بتوانید دست به انتخاب درستی بزنید.

اما در خرید موتور برق به چه نکاتی باید توجه داشت؟

  • میزان مصرف خود

راهنمای خرید موتور برق :سعی کنید پیش از این که اقدام به خرید موتور های برقی کنید، ابتدا مشخص کنید که چه مقدار برق مصرف می کنید. برای این منظور لیستی از لوازم برقی مصرفی خود تهیه کرده و میزان مصرف هر کدام را که به صورت W (وات) است در کنار آن ها بنویسید. اگر نمی توانید به راحتی تشخیص دهید که لوازم شما دقیقا چند وات برق مصرف می کنند، می توانید به دفترچه آن ها مراجعه کنید و میزان برق مصرفی آن ها را اندازه گیری کنید. همچنین توجه داشته باشید که لوازم برقی زمانی که روشن می شوند و به عبارتی استارت می خورند، انرژی بیشتری مصرف می کنند. در نهایت میزان توان مصرفی لوازم برقی خود را حساب کرده و جمع بندی کنید.

و با توجه به این توان مصرفی سعی کنید موتور برق که توان بیشتری نسبت به این میزان مصرف را دارد انتخاب کنید.تقریبا ۳۰ درصد بالاتر باید در نظر بگیریم در هنگام خرید موتور برق

  • انواع موتور برق

موتور های برقی را می توان به دو صورت دسته بندی کرد.

دسته اول

اگر بخواهیم موتور های برقی را با توجه به نوع مصرف آن ها دسته بندی کنیم، می توانیم به سه زیر مجموعه اشاره کنیم که عبارتند از:

  • موتور برق خانگی

این موتور برق ها که برای مصارف خانگی کاربرد دارند، به طور معمول توان کمتری دارند. میزان مصرف برق در این موتور های برقی کمتر است. این موتور ها معمولا توانی نزدیک به ۸ کیلو وات دارند و به راحتی می توانند نیاز برق لوازم خانگی را رفع کنند.

  • موتور برق نیمه صنعتی

این موتور های برقی برای دفاتر، شرکت های کوچک و کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند توان مصرفی آن ها را رفع کند. این موتور ها توانی معال ۱۵ کیلو وات را دارند، چرا که میزان برق مصرفی در این بخش ها به نسبت برق مصرفی در خانه بیشتر است.

  • موتور برق صنعتی

این موتور ها را می توان جزء قدرتمند ترین موتور های برق دانست؛ چرا که آن ها با توانی معادل ۱۲۰۰ کیلو وات قرار است میزان نیروی لازم برای یک کارخانه را تولید کنند. در تهیه این نوع موتور های برق باید به سراغ ابر شرکت های تولید کننده موتور برق های صنعتی بروید.

دسته دوم

اگر بخواهیم موتور برق را با توجه به نوع سوخت آن ها دسته بندی کنیم، می توانیم موتور های برقی را در چهار دسته کلی قرار دهیم.

  • موتور برق دیزلی

موتور های برق دیزلی یا گازوئیلی که از نام آن ها مشخص است سوختشان گازوئیل بوده و نسبت به موتور برقی های بنزینی سوخت کمتری مصرف می کنند. موتور برق های دیزلی بسیار مناسب برای سیستم های بزرگتر است؛ چرا که بیشترین کارایی را دارند.

  • موتور برق بنزینی

موتور برق بنزینی که سوختشان بنزین است نیز از مزیت های خاص خود برخوردار هستند. با این که موتور های برق دیزلی سوخت کمتری مصرف می کنند، اما در هوای سرد و در آب، موتور برق با سوخت بنزینی کیفیت و عملکرد بهتری دارند. البته باید توجه داشت که نسبت به دیگر موتور های برق عمر کوتاه تری دارد.

  • موتور برقی گاز مایع

موتور برق گاز مایع را می توان نسبت به موتور های قبلی بهتر دانست از آن جهت که ایمن تر بوده و خطر کمتر دارد. البته باید توجه داشت که هزینه این نوع موتور های برق کمی بالاتر است. اما با این حال نسبت به ایمنی در کار ارزشش را دارد.

  • موتور برق نفتی

به دلیل نوع مصرف سوخت و کارایی موتور برق نفتی، کمتر از سایر موتور های برقی نام برده شده دارد.

موارد مهم دیگری که باید در راهنمای خرید موتور برق بیان کنیم :

۱-میزان مصرف

یکی دیگر از نکاتی که باید هنگان خرید موتور های برقی به آن توجه کنید، نوع مصرف شما است.

در اینجا باید از خودتان بپرسید که: “آیا به ندرت از موتور برق استفاده می کنید؟” و یا “به سرعت به آن نیاز خواهید داشت؟” در نتیجه، در این مورد به گارانتی محصول خود توجه داشته باشید. سعی کنید محصول خود را از بهترین برند ها با گارانتی مدت زمان بالا انتخاب کنید.

۲-مخزن موتور برق

مخزن های سوخت موتور های برقی را از یاد نبرید! با توجه به میزان مصرف خود و توان موتور برق سعی کنید مخزنی انتخاب کنید که ظرفیت آن بیشتر از توان مصرفی شما باشد. اگر می توانید مخزن بزرگتری را انتخاب کنید. در این صورت خیالتان کمی راحت تر خواهد بود، چرا که موتور برق مدت زمان بیشتری برای شما کار خواهد کرد.

۳-سروصدا!

یکی دیگر از نکاتی که در هنگام خرید موتور برق باید به آن توجه کنید، میزان سروصدای تولید شده توسط دستگاه است. به طبع دستگاه های بزرگتر آلودگی صوتی بیشتری خواهند داشت. اما اگر شما به دنبال یک دستگاه کوچک خانگی هستید، می توانید موتور برق را از نوع کم صدا انتخاب کنید. آلودگی صوتی یکی از مسائلی است که بعد از مدتی آرامش را از دیگران می گیرد.

۴-چرخ موتور برق

از آنجایی که پیش از این پیشنهاد کردیم هنگام خرید موتور برق خود به مخزن سوخت توجه کنید، این بار هم در نظر داشته باشید که چرخ ها را نیز فراموش نکنید. چرا که برخی از موتور های برقی چرخ نداشته و حمل آن ها سخت خواهد شد. به علاوه شما مجبور می شوید بعدا به دنبال کیت چرخ برای موتور برقی خود بروید؛ به خصوص اگر مخزن بزرگی را هم انتخاب کرده باشید.

انواع موتور برق:

موتور برق گاز سوز, این نوع از موتور برق ها به دلیل نوع سوخت مصرفی, بسیار کم مصرف می باشند و باعث کاهش آلاینده های هوا می شود و همچنین از لحاظ هزینه نسبت به موتور برق بنزینی بسیار مقرون به صرفه تر می باشد.

از مزایای این نوع از موتور برق, بی خطر بودن موتور برق گاز سوز می باشد و همچنین حذف بنزین به عنوان سوخت, باعث افزایش طول عمر موتور برق گاز سوز می شود.

موتور برق بنزینی, این نوع از موتور های برق جزو پرکاربردترین موتور های برق می باشند و با یک نگاه اجمالی به اطراف خود به پرکاربرد بودن این دستگاه در ایران پی می‌برید.

این دستگاه برای کار کردن های طولانی مدت بسیار مناسب می باشد و به همین دلیل از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد.

سوخت این نوع دستگاه همانطور که از نامش مشخص می باشد بنزین می باشد, با توجه به نوع سوخت این دستگاه, موتور برق بنزینی گاز دی اکسید کربن و همچنین اکسید کربن تولید می‌کنند به همین دلیل از این نوع دستگاه ها درمحیط باز استفاده کنید و در محیط‌های سر بسته ترجیحا از این دستگاه استفاده نکنید.

کاربرد موتور برق:

مدل های مختلفی از این نوع از موتور ها در سراسر دنیا وجود دارد به طور مثال از موتور برق ها در ساختمان‌های تجاری و اداری, بیمارستان ها و فروشگاه ها و همچنین به عنوان برق ضروری در ساختمان ها استفاده می شود.

در ساختمان های حساس مانند بیمارستان که نیاز حیاتی به برق دارند استفاده از این ژنراتور ها ضروری می باشد تا بتواند در صورت قطعی برق به کمک بیاید.

از این نوع موتور های برق در نیروگاه ها نیز استفاده می شود که انرژی اتمی, مکانیکی و یا شیمیایی را به برق تبدیل می کند.

اجزای تشکیل دهنده موتور برق:

سیستم سوخت, این سیستم شامل یک باک می باشد و برای سوخت رسانی به موتور استفاده می شود.

سیستم ولتاژ, وظیفه این سیستم تنظیم مقدار ولتاژ که از موتور دستگاه خارج می شود می باشد و همچنین تیدیل ای سی به دی سی و برعکس را بر عهده دارد.

موتور, قسمت تامین کننده انرژی می باشد و قلب تبنده موتور برق به شمار می آید.

روغن, یکی از مهمترین مولفه ها در سلامت موتور برق استفاده درست و به موقع از روغن می باشد زیرا دستگاه مزبور بر اثر کار کردن زیاد دچار سائیدگی می شود که با وجود روغن از این آسیب دیدگی در امان می ماند.

و به این نکته توجه داشته باشید که اگر موتور برق را تازه خریده اید و نو می باشد در ابتدای کار با دستگاه روغن موتور را بعد چند ساعت تعویض کنید و بعد از تعویض روغن اولیه مانند وسیله های نقلیه در بازه های زمانی مشخص به تعویض روغن دستگاه بپردازید.

شمع ها و فیلتر هوا, اگر دستگاه شما به خوبی کار نمی کند و یا کار با آن سخت می باشد شمع و فیلتر هوا را چک کنید, در داخل موتور برق اگر خنک کاری و همچنین تهویه به نحو درست انجام نگیرد باید شمع که فیلتر را بررسی کنید.

تعویض شمع و فیلتر هوا نیز مانند روغن موتور تابع یک بازه زمانی مشخص می باشد ولی میزان کارکرد دستگاه و یا گرد و خاک موجود درکارگاه نیز در تعیین این بازه زمانی تاثیر دارد.

موتور برق بنزینی, این نوع از موتور برق ها یکی از مناسب ترین محکم ترین و با دوام ترین نوع از موتور های برق می باشد که از بنزین به عنوان سوخت خود استفاده می کند.

مزایای استفاده از موتور های برق:

موتور برق چند مزیت بسیار مهم دارد, به طور مثال از موتور برق برای تولید برق در مدت زمان کوتاه و مقطعی و همچنین در مدت زمان طولانی تر و یا همیشگی استفاده کرد.

از موتور های برق در سایز های مختلف و اشکال مختلف تولید شده است تا در دسترس همگان قرار گیرد.

علاوه بر سایزهای مختلف این دستگاه را در توان ها و قدرت های مختلف تولید می کنند تا در تمام دستگاه ها بتوان از این ژنراتور ها استفاده کرد.

یکی دیگر از مزیت های بسیار مهم این دستگاه طول عمر بلند آن می باشد و می توان از ژنراتور برق بدون تعمیر و جایگزینی قطعات چند سال استفاده مفید کرد.

معایب موتور برق:

به طور کلی استفاده از این دستگاه مزایای بسیار زیادی دارد و تقریبا یه جایگاه خود در تمام جوامع رسیده است اما این دستگاه معایبی نیز دارد.

به طور مثال موتور برق هایی که توان بالای برقی دارد و از سوخت دیزل استفاده می کنند بسیار گران قیمت می باشد و همگان قدرت خرید این دستگاه را ندارند البته در هنگام نیاز به برق, توانمندی و ارزش خود را به رخ می کشد.

یکی دیگر از معایب این دستگاه, سنگین بودن و در عین حال جا گیر بودنش در توان های بالا می باشد که برای جابجایی نیاز به وانت و چند نفر می باشد .

در موتور برق ابعاد و وزن آن بسیار حائز اهمیت می باشد بیشتر کاربرد این وسیله در جوشکاری ها می باشد که نیاز به ابعاد و همچنین وزن کمی می باشد تا استاد کار بتواند در صورت امکان براحتی آن راجابجا کند.

انواع موتور برق با توجه به توان آن ها

  • موتور های ۲ کیلو واتی

اگر به دنبال یک موتور کوچک با قدرت لازم برای تولید توان لازم یک گردش کوتاه مدت هستید، این موتور ها می توانند گزینه های خوبی باشند. اما این موتور های کوچک قابلیت برق رسانی برای لوازم برقی بزرگتر را ندارند. شما می توانید این موتور های برقی را از نوع باطری دار تهیه کنید

  • موتور های ۵ کیلو واتی

اگر می خواهید به غیر از یک گردش ساده، لوازم برقی خود را نیز شارژ کنید، موتور های ۵ کیلو واتی گزینه های خوبی هستند، به علاوه شما می توانید از نوع قابل حمل آن نیز بهره مند شوید.

در ادامه راهنمای خرید موتور برق به موتور های مناسب مصرف خانگی خواهیم پرداخت.

  • موتور های ۷ کیلو واتی

از آنجایی که قدرت و توان این موتور ها بالاست، پس باید دقت کنید که وزنشان نیز بالاتر می رود. این موتور ها اغلب ثابت هستند، شما می توانید با این موتور ها برق لازم برای لوازم خانه خود را تامین کنید. البته در کارگاه ها نیز کاربرد دارد. از آن جایی که این موتور ها انرژی بیشتری تولید می کنند مخزن های بزگتری داشته و در نتیجه سنگین تر خواهند بود.

  • موتور برق های ۱۰ کیلو واتی

اگر به دنبال یک موتور برق مناسب برای تامین نیاز برقی کارگاه خود هستید، این موتور ها بسیار مناسب شما هستند، به علاوه شما می توانید نیروی برق مورد نیاز برای یک ساختمان بزرگ را نیز تامین کنید. البته این موتور ها نیز سنگین بوده و به راحتی قابل حمل نیستند؛ هرچند که در بیشتر مواقع نیازی هم به حمل کردن آن ها نیست.

  • موتور های ۱۵ کیلو واتی به بالا

همانطور که پیش تر گفته شد این موتور برق ها نیمه صنعتی هستند و توانایی تولید برق یک گارگاه بزرگ را دارند. در نتیجه اگر به دنبال یک موتور خوب با توان لازم برای کارگاه خود هستید، این موتور ها بسیار مناسب هستند. اما موتور هایی که توانشان بسیار بالاتر است مصرف کاملا صنعتی دارند و در شرکت ها و کارخانه های بسیار بزرگ نیروی لازم را تامین می کنند.

سخن پایانی در مقاله راهنمای خرید موتور برق:

اما نکته پایانی که اگر به آن توجه نکنیم، به طور کلی توانایی خرید هم نخواهیم داشت، قیمت موتور برق است. با توجه به این که موتور برق ها از سوخت های مختلفی استفاده می کنند، در نتیجه نوع سوخت نیز در قیمت موتور های برق تاثیر خواهد گذاشت. اما اگر بخواهیم موتور های برق را با توجه به مصرف منصفانه آن ها بررسی کنیم، موتور برق های گازوئیلی یا همان دیزلی توان بیشتری در مقایسه با موتور های بنزینی با سوخت های برابر خواهند داشت. البته موتور های دیزلی بیشتر کاربرد صنعتی دارند ولی با توجه به این که این موتور ها عمر طولانی تر و بهتری دارند، اغلب افراد موتور های برقی دیزلی را انتخاب می کنند؛ چرا که نسبت به موتور های بنزینی کم خطر تر بوده و عمر طولانی تری دارند و نسبت به موتور های برق که با گاز مایع کا می کنند، ارزان تر هستند.

منابع کلیدی استفاده شده:

honda generator