پمپ آب لجن کش

پمپ اب لجن کش

پمپ اب لجن کش که از شناخته شده ترین انواع لجن کش تولید ایران میتوان به پمپ آب ابارا اشاره کرد ، در واقع یک پمپ است که از آن برای مکش و انتقال پساب ها و فاضلاب های صنعتی و خانگی استفاده می گردد. همانطور که از نام آن پیداست یک لجن کش، زباله های مایع با محتوای نیمه جامد را پردازش کرده و می توان از آن برای انتقال و جابجایی این مواد استفاده کرد. لجن کش ها بسیار شبیه به پمپ های دوغاب، پمپ های گل و لای و انواع دیگر پمپ های زباله هستند و از آنجاییکه پمپ های لجن و دوغاب عملیات مشابه دارند، مردم اغلب از اسم آن ها به صورت متقابل استفاده می کنند.

البته لجن کش کاربرد بسیار زیادی در صنعت دارد که از آن جمله می توان به حذف فاضلاب با حجم کم گرفته تا تصفیه فاضلاب ها و پسابها در مقیاس صنعتی اشاره کرد.

لجن نه تنها سنگین و چسبناک است، بلکه می تواند حاوی محتوای خورنده یا فرار نیز باشد؛ بنابراین با توجه به نوع ماده ای که این پمپ ها حمل می کنند، باید از مکانیزم بسیار پر قدرتی برخوردار باشند.

لجن کش ابزاری سریع، موثر و سازگار با محیط زیست است که می تواند در کنار مدیریت آب، در سایت های معدن و ساخت و ساز استفاده شود. این دستگاه ها معمولاً در كاربردهای تصفیه فاضلاب شهری و همچنین در معادن، ساخت و سازها، كشاورزی یا كاربردهای صنعتی كه مایعات پسماندهای سنگین در آنها پردازش می شود، مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع پمپ در لجن کش ها

برای جابه جایی مواد سنگین جامد و نیمه جامد باید یک لجن کش با قدرت ایده آل انتخاب کرد. هر نوع مکانیسم پمپاژ با قدرت بالا ممکن است به عنوان پمپ لجن، در لجن کش ها مورد استفاده قرار گیرد. از انواع پمپ هایی که در ساختار لجن کش ها مورد استفاده قرار می گیرند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پمپ های حفره ای

پمپ های خفره ای شامل روتور برای جا به جایی مایعات سنگین از طریق حفره ها کاربرد دارند و یکی از پرکاربردترین پمپ های به کار رفته در سیستم دستگاه لجن کش هستند.

پمپ های حفره پیشرونده به دلیل توانایی خود در حمل مایعات دشوار حاوی مواد جامد و مایعات بسیار چسبناک شناخته شده اند. پمپ حفره مترقی همچنین به عنوان یک پمپ چرخشی تک شناخته می شود که از یک پیچ یا روتور منفرد با چرخش درون استاتور لاستیکی دو نخ استفاده می کند تا مایع را از طریق پمپ حرکت داده و فشار ایجاد کند تا مایع از طریق سیستم لجن کش به اسانی حرکت داده شود.

 

پمپ های گریز از مرکز

پمپ های گریز از مرکز، نیز یکی دیگر از انواع پمپ هایی هستند که به دلیل توانایی کنترل مایعات بسیار سنگین، در کارخانجات تصفیه فاضلاب کاربرد بسیار زیادی دارند.

در این نوع از لجن کش ها، یک پروانه دوار از نیروی گریز از مرکز برای تولید انرژی جنبشی استفاده می کند و عملکرد و کارایی بالایی را ارائه می دهد. پمپ های گریز همچنین برای جریان زیاد و محتوای کم جامد مناسب هستند.

لجن کش ها اغلب از پمپ های گریز از مرکز یا سانتریفیوژ استفاده می کنند و مواد جامد را به قطعات کوچکتر و قابل کنترل تقسیم می کنند.

 

پمپ لجن کش خرد کن دار

این نوع از پمپ ها برای خرد کردن مواد جامد موجود در سیال به قطعات بسیار ریز کاربرد دارد و انتقال این مواد را از طریق سیستم لوله کشی امکان پذیر می سازد.

 

انواع لجن کش ها

دستگاه لجن کش در انواع خشک و مستغرق وجود دارند که هر یک از این لجن کش ها دارای کاربرد مخصوص به خود می باشد و نوع عملکرد آن ها با دیگری متفاوت می باشد:

لجن کش خشک:

الکتروموتور در این نوع از پمپ های لجن کش، معمولاً به صورت عمودی و با شفت های محرک انعطاف پذیر و موتورهایی با توانایی تحمل درجه حرارت بالا در ارتفاع مورد نظر بر روی چاه های خشک و یا در مجاورت چاه های مرطوب نصب می شوند و پمپ به صورت شناور بر روی سیال قرار میگیرد.

مزایا و معایب:

مزیت اصلی پمپ های خشک این است که آنها در فاضلاب فرو نمی روند. از آنجا که آنها غرق نشده اند، پرسنل تعمیر و نگهداری می توانند پمپ ها را ببینند و برای انجام تعمیرات به ان دسترسی داشته باشند.

چاه های خشک اغلب خود فضای مورد نیاز برای مانور را فراهم می کنند، این ویژگی سبب کاهش مدت زمان لازم برای تشخیص و رفع خرابی لجن کش می گردد. همچنین خطرات بهداشتی و ایمنی کمتری در رابطه با تعمیر پمپ های گودال خشک وجود دارد؛ زیرا آنها زیر آب نیستند و درون فاضلاب نز غوطه ور نمی باشند.

 

لجن کش مستغرق

این نوع از لجن کش ها، برای پمپاژ آب کثیف و آب مخلوط با مواد جامد عالی هستند. طراحی باریک باعث می شود پمپ به راحتی جابجا شود و استفاده از آن آسان است.

همانطور که از نام آن مشخص است، لجن کش های های غوطه وری به گونه ای طراحی شده اند که مستقیماً درون چاه مرطوب فرو می روند و نیازی به چاه خشک ندارند. طراحی موتور در لجن کش های مستغرق به گونه ای است که به آن ها این امکان را می دهد که کاملاً در فاضلاب غوطه ور شوند.

مزایا و معایب:

مهمترین مزیت لجن کش مستغرق این است که مانع از کاویتاسیون پمپ می شود، مشکلی که به علت تفاوت زیاد ارتفاع بین پمپ و سطح سیال ایجاد می گردد.

این نوع لجن کش مستغرق معمولا در برابر سایش بسیار مقاوم است، که این ویژگی سبب افزایش بازدهی و بهبود عملکرد این دستگاه گردیده است. همچنین وزن کم و مصرف انرژی پایین از دیگر ویژگی های پمپ لجن کش مستغرق می باشد که سبب صرفه جویی در میزان مصرف انرژی می گردد.

از معایب لجن کش های مستغرق این است که به راحتی در دسترس نیستند. پرسنل تعمیر و نگهداری نمی توانند به راحتی وضعیت کار یک پمپ غوطه وری را کنترل کنند زیرا دسترسی به پمپ ها به دلیل غوطه ور بودن آن درون فاضلاب، کار آسانی نیست. بنابراین هزینه تعمیر این نوع از لجن کش ها معمولا بیشتر از لجن کش خشک می باشد.