الکتروموتور چیست

الکتروموتور چیست :

اگر نمیدانید الکتروموتور چیست و چگونه کار می کند ؟ و میخواهید بدانید که انواع الکتروموتور چیست؟ و درواقع قصد آشنایی با انواع الکتروموتور را دارید این مطلب را از دست ندهید. از تاریخچه الکتروموتور و مخترعین آن برایتان میگوییم تا کاربردهای موتور الکتریکی و اینکه نحوه کار آنها به چه صورت است. برای اینکه شناخت بیشتری از الکتروموتور بدست آورید بهتر است بدانید که قطب موتور چیست؟ و کاربرد موتور الکتریکی چیست؟ برای این منظور از مقاله انواع موتورهای الکتریکی pdf استفاده کنید می توانید رایگان دانلود کنید و بخوانید. اگر دنبال خرید الکتروموتور ارزان یا قیمت آن هستید در یکی دیگر از مقالات سایت به ان پرداخته ایم که می توانید در سایت جستجو نمایید.


مراحل تعمیر و سیم پیچی الکتروموتور


اما برویم سراغ آشنایی با الکترو موتور:

 

الکتروموتور چیست؟

الکترو موتور یا موتور الکتریکی ، الکتریسیته را به حرکت مکانیکی تبدیل می‌کند. اکثر الکتروموتورها توسط الکترومغناطیس کار می کنند. از مهمترین عواملی که میتوانند نوع نصب ماشین الکتریکی را تعیین کنند، شرایط بار مکانیکی از لحاظ نوع و موقعیت آن میباشد. برای مثال: گیربکس صنعتی ماشینی است که انتقال نیرو  را انجام می دهد. گفتیم که الکتروموتورها انرژی الکتریسیته یعنی برق را به انرژی مکانیکی یعنی حرکت تبدیل می کنند. نمونه واضح موتور یک ماشین و خودرو است که برق را از باتری ماشین میگیرد و تبدیل به حرکت خودرو در فرآیند خودش میکند. موتورهای الکتریکی موجود بنا به نیاز مشتریان : الکتروموتور بدنه آلومینیوم یا الکتروموتورهای بدنه چدن می باشند. جنس بدنه یا چدن است یا آلومینیوم.

  • دور الکتروموتور را با اصطلاح RMP نشان می دهند.
  • الکتروموتورهای ۷۵۰ و ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ وجود دارند
  • تعداد دور سیم پیچی در انواع الکتروموتورها بستگی به قدرت گردش الکتروموتور دارد
  • هرچه میزان قدرت الکتروموتورها بیشتر باشد دور و تعداد سیم پیچی بیشتر می شود.
    حتما از فروشگاه الکتروموتورها را مشاهده کنید.

انواع الکتروموتور

موتور الکتریکی از لحاظ جریان به 2 دسته کلی الکتروموتورهای AC و الکتروموتور های DC تقسیم بندی میشود.

الکتروموتور DC یا جریان مستقیم :

جریان مستقیم جریانی است که تغییر نمی کند

سه نوع موتور الکتریکی جریان مستقیم

  1. الکتروموتور DC سری (Series) 
  2. الکتروموتور DC شانت (Shunt)
  3. الکتروموتور DC مرکب (Compound)

هر یک از انواع این الکتروموتور ها دارای خصوصیات خاص خود می باشند که با توجه با کاربرد هر یک از آنها را می توان مورد استفاده قرار داد.

الکتروموتور AC یا جریان متناوب :

جریان متناوب جریانی است که دائم تغییر می کند.

الکتروموتورهای القایی AC عمومی‌ترین الکتروموتورهایی هستند که بعنوان محرکهای مکانیکی صنعتی و خانگی استفاده می‌شوند.

از امتیازات اصلی یک الکتروموتور القایی AC جریان متناوب:

  1. طراحی ساده و مستحکم
  2. قیمت مناسب
  3. هزینه نگهداری پایین
  4. اتصال آسان و کامل به یک منبع تغذیه جریان متناوب AC

انواع الکتروموتور های الکتریکی AC جریان متناوب:

  1. الکتروموتور سنکرون (Synchronous) 
  2. الکتروموتور آسنکرون (Asynchronous)

چند نکته در خصوص انواع الکتروموتور

1– انواع متنوعی از الکتروموتورهای القایی AC در بازار وجود دارد.

2- الکتروموتورهای مختلف برای کارهای مختلف مناسب اند.

3- طراحی الکتروموتورهای القایی AC آسانتر از الکتروموتورهای DC است

4- کنترل سرعت و گشتاور در انواع مختلف الکتروموتورهای القایی AC نیازمند درک عمیق تر در طراحی و مشخصات در این نوع الکتروموتور ها است.


مقاله سیم پیچی الکتروموتور تک فاز را در وبلاگ تجهیزمن بخوانید.


سایر تقسیم بندی های الکتروموتورها

از لحاظ تعداد فاز:

  1. الکتروموتور سه فاز
  2. الکتروموتور تکفاز

از لحاظ جنس بدنه:

  1. الکتروموتور بدنه آلومینیوم 
  2. الکتروموتورهای بدنه چدن

الکتروموتور و انواع آن از تاریخچه و مخترعین تا کاربرد موتور الکتریکی

تاریخ و مخترعین الکتروموتور :

در سال 1384 میلادی توماس داونپورت از ورمونت اولین موتور الکتریکی واقعی را ایجاد کرد (واقعی که به اندازه کافی برای انجام یک کار قدرتمند باشد) اگرچه جوزف هنری و مایکل فارادی با استفاده از میدانهای الکترومغناطیسی دستگاه های حرکتی اولیه ایجاد کردند. موتورهای اولیه ، دیسکهای نخ ریسی یا اهرمی را ایجاد می کردند که به جلو و عقب می چرخید. این دستگاه ها نمی توانند کاری برای بشریت انجام دهند اما برای پیشبرد راه به سمت موتورهای بهتر در آینده مهم بودند. موتورهای مختلف توماس داونپورت Davenport توانستند یک چرخ دستی را در یک مسیر دایره ای اجرا کنند. چرخ دستی های برقی کامل سرانجام 30 سال پس از مرگ داونپورت در دهه 1850 ساخته شد.

تأثیر جهانی ماشین الکتریکی قبل از لامپهای لامپ:

چرخ دستیها و سیستم های برق متصل برای ساخت لامپ ها بسیار گران بودند اما میلیون ها نفر را برای کار در دهه 1880 مشغول کردند. در زمان رشد شبکه برق در دهه 1890 بیشتر مردم (طبقات متوسط ​​و پایین) حتی در شهرها دارای چراغ برق در خانه نبودند. در سال 1873 موتور الکتریکی سرانجام به موفقیت تجاری دست یافت. از دهه 1830 هزاران مهندس پیشگام موتور که روی آن تحقیق و مطالعه میکردند موتور را بهبود بخشیده و تغییرات بسیاری ایجاد کرده اند.

موتور به ژنراتور منتهی می شود:

پس از ایجاد موتورهای الکتریکی ضعیف توسط هنری و فارادی Faraday و Henry سرانجام فردی به نام Hippolyte Pixii فهمید که با اجرای موتور به عقب می تواند برق ایجاد کند. در دهه 1860 تولید کننده های قدرتمند در حال توسعه بودند. صنعت برق تا زمان تولید ژنراتورها نمی توانست شروع شود زیرا باتری ها راه حل اقتصادی برای نیازهای جامعه نبودند.

نحوه کار ماشین های الکتریکی

موتورهای الکتریکی را می توان با جریان متناوب (AC) یا جریان مستقیم (DC) تغذیه کرد. موتورهای DC ابتدا توسعه یافته و دارای مزایا و معایب خاصی هستند. هر نوع موتور متفاوت عمل می کند. قبل از اینکه بتوانید انواع مختلفی از موتورها را بشناسید بهتر است در مورد اصول اولیه میدانهای الکترومغناطیسی در موتورها جستجو و مطالعه کنید.

موتورهای الکتریکی AC از سیم پیچ ثانویه و اولیه (آهنربا) استفاده می کنند ، اولیه به برق شبکه AC (یا به طور مستقیم به یک ژنراتور) وصل می شود و انرژی می گیرد. ثانویه انرژی را از اولیه دریافت می کند بدون آنکه مستقیماً به آن دست بزند. این کار با استفاده از پدیده های پیچیده معروف به القایی انجام می شود.

یک مهندسی که روی تغییرات سفارشی در یک پهپاد اکتوکوپتر کار می کند. هشت موتور DC کوچک ، قدرت کافی برای بلند کردن بار را ایجاد می کنند. طرح های جدید موتور مانند این از فلزات خاکی کمیاب استفاده می کنند تا زمینه های مغناطیسی قوی تری در بسته های کوچکتر و سبک تر ایجاد کنند.

 

منابع کلیدی این مقاله:

siemens